Italia | Epidemie de pneumonie în jurul Bresciei

  • 09 Septembrie 2018 16:46
Italia | Epidemie de pneumonie în jurul Bresciei

Autoritățile italiene au lansat o alertă sanitară pentru împrejurimile orașului Brescia, după ce săptămâna aceasta s-au înregistrat peste 150 de cazuri de pneumonie în această regiune din nordul peninsulei, informează AFP.

Secțiile de urgență ale spitalelor mai multor comune aflate la sud și la est de Brescia au înregistrat 121 de cazuri de pneumonie, a explicat la un post TV Giulio Galer, responsabil sanitar pentru regiunea Lombardia, iar o anchetă în rândul medicilor generaliști a identificat cel puțin alte 30 de cazuri, care nu au trecut pe la urgențe.

Potrivit presei locale, vor fi efectuate autopsii în cazul unei femei de 69 ani și a unui bărbat de 85 ani, care au decedat în aceasta săptămână, pentru a stabili dacă aceștia au fost afectați de epidemie.

Pneumonia ar putea fi de origine bacteriană sau virală, iar autoritățile suspectează prezența unui virus în apă. Autoritățile au prelevat probe din rețeaua de distribuție a apei potabile, însă rezultatele analizelor vor fi disponibile în câteva zile.

În același timp, serviciile sanitare din provincie au cerut rezidenților luarea unor măsuri de precauție, printre care dezinfectarea filtrelor robinetelor și furtunurilor de duș, precum și lăsarea apei calde să curgă, înainte de utilizare, mai ales după o absență prelungită de la domiciliu.

De asemenea, persoanele cu o sănătate fragilă sunt sfătuite să consulte un medic cât mai curând posibil în caz de febră sau de dificultăți respiratorii. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău