Italia dorește înființarea unor ''centre de primire și de identificare'' a migranților în sudul Libiei

  • 25 Iunie 2018 16:31
Italia dorește înființarea unor ''centre de primire și de identificare'' a migranților în sudul Libiei

Ministrul italian de interne Matteo Salvini a declarat luni, la Tripoli, că Italia va propune la summitul UE de joi de la Bruxelles înființarea unor "centre de primire și de identificare" a migranților în sudul Libiei, relatează AFP și dpa.

"Vom sprijini, de comun acord cu autoritățile libiene, înființarea de centre de primire și de identificare (a migranților) în sudul Libiei, la frontiera sa externă, pentru a o ajuta (...) să oprească migrația", a declarat Salvini în cadrul unei conferințe de presă cu vicepremierul guvernului libian de uniune națională (GNA), Ahmed Meitig.

La rândul său, Ahmed Meitig a declarat că țara sa "refuză categoric instalarea de tabere pentru migranți în Libia".

El a precizat că a invitat țări europene cu ieșire la Mediterana, prin intermediul Italiei, să participe la un summit privind imigrația organizat în septembrie la Tripoli.

În cursul scurtei sale vizite în capitala libiană, Matteo Salvini s-a întâlnit cu premierul Fayez al-Sarraj și cu ministrul de interne Abdessalam Achour.

Problema primirii migranților a fost duminică subiectul unui mini-summit la Bruxelles destinat reducerii tensiunilor din cadrul Uniunii Europene în fața problemei migrației, care s-a încheiat fără progrese concrete.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău