Italia: Cel mai mare focar COVID-19, în orașul protestelor anti-vaccinare

  • 04 Noiembrie 2021 09:33
Italia: Cel mai mare focar COVID-19, în orașul protestelor anti-vaccinare

În Italia, este focar de COVID-19 în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor arhipline din Trieste, orașul protestelor antivaccinare.

Prefectura a închis piața centrală și portul, unde aveau loc manifestațiile.
 
Cel mai mare focar de infecție cu coronavirus se înregistrează, la ora actuală, în nordul Italiei, la Trieste, orașul protestelor 'no vax'.
 
Toți pacienții secțiilor de terapie intensivă din spitalele arhipline sunt salariați ai firmelor navale din port sau cetățeni care refuză să se vaccineze și, timp de 10 zile, au protestat împotriva obligativității prezentării certificatului COVID la locurile de muncă. În această context, prefectura locală a decis închiderea pieței centrale, Piazza Repubblica, și a zonei portuale, unde se desfășurau protestele și greva salariaților, interzicând organizarea de manifestații în întreaga provincie.
 
Pentru a evita ca orașul să intre în zona galbenă, ceea ce presupune o serie de restricții, primarul Roberto Dipiazza  intenționează să introducă o ordonanță de interzicere a aglomerațiilor.
 
Îngrijorare și la Veneția, din cauza unui așa-numit focar itinerant, după ce un autocar a ajuns în lagună cu 26 de turiști greci pozitivi, toți vaccinați cu două doze.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău