Italia aplică de luni mai multe restricții regionale de combatere a pandemiei

  • 01 Martie 2021 11:50
Italia aplică de luni mai multe restricții regionale de combatere a pandemiei

Italia aplică de luni mai multe restricții regionale de combatere a pandemiei, în vreme ce guvernul se pregătește să anunțe planuri de măsuri pentru o lună, care include și perioada sărbătorilor pascale. 

De astăzi, regiunile Lombardia, Marche și Piemonte trec în zona portocalie, în care se află deja și Abruzzo, Toscana, Campania, Emilia-Romagna, Umbria și provinciile autonome Trento și Bolzano, iar în zona roșie Basilicata și Molise, care vor fi practic total izolate.
 
Insula Sardinia, în schimb, devine albă, singura regiune care în prezent înregistrează un număr mic de infectări. Autoritațile din insulă intenționează să elimine din restricții gradual, întâi cu deschiderea restaurantelor și a barurilor și pe parcursul serii, apoi cu reluarea celorlalte activități. Cu toate acestea, purtarea măștilor de protecție și respectarea distanței de siguranță între persoane nu vor fi excluse încă, nici măcar în aer liber.
 
Există însă trei localități din provincia Sassari din Sardinia declarate zone roșii, pentru 10 zile Bono și San Teodoro, iar până la 5 martie, micuța insulă La Maddalena.
 
De astăzi, potrivit autorităților regionale, se închid școlile în Campania, Basilicata și Abruzzo, în vreme ce în Liguria, care tocmai a trecut la zona galbenă, rămân izolate San Remo, Ventimiglia și alte câteva localități din apropiere, închise în special din cauza Festivalului de muzică ușoară San Remo, care va începe mâine și se va încheia sâmbătă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău