Italia anunță un summit G20 despre Afganistan la 12 octombrie

  • 29 Septembrie 2021 19:26
Italia anunță un summit G20 despre Afganistan la 12 octombrie

Premierul italian Mario Draghi a anunțat miercuri organizarea, la 12 octombrie, a unui summit extraordinar al G20 în legătură cu Afganistanul, pentru a discuta despre ajutorul umanitar și lupta împotriva terorismului în această țară, relatează AFP.

"Va avea loc un summit extraordinar al G20 despre Afganistan la 12 octombrie", a declarat Draghi în fața presei la Roma, scrie Agerpres.

"Trebuie să vedem dacă este posibil să avem obiective comune printre cele mai bogate 20 de state din lume. Există în primul rând o nevoie umanitară. Ce aud fără oprire este faptul că există o catastrofă umanitară pe punctul de a se extinde deoarece Afganistanul nu are niciun sprijin de la restul lumii", a precizat el.

"Cred că este datoria celor mai bogate țări din lume să facă orice pentru a evita o catastrofă umanitară", a spus Draghi, a cărui țară prezidează G20.

"Al doilea subiect vor fi măsurile pe care comunitatea internațională, G20, le poate lua pentru a evita ca Afganistanul să redevină un leagăn al terorismului internațional", a adăugat el.

Draghi nu a precizat modalitățile de organizare a summitului la 12 octombrie, adăugând doar că reuniunea va fi extinsă și spre alți participanți, în special ONU, Qatar, Spania sau Olanda.

Este însă extrem de improbabil să se desfășoare fizic, un summit general al G20 fiind prevăzut pentru 30 și 31 octombrie la Roma, cu participarea șefilor de stat sau de guvern ai acestor țări.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău