Italia a simplificat procedurile de expulzare a migranților ilegali

  • 28 Septembrie 09:14
Italia a simplificat procedurile de expulzare a migranților ilegali

Italia a simplificat procedurile de expulzare a migranților ilegali și înăsprește controalele pentru a verifica dacă aceia dintre ei care spun că sunt minori chiar au sub 18 ani. Un decret în acest sens a fost adoptat aseară de guvernul de la Roma și intră în vigoare chiar de joi, 28 septembrie a.c., transmite RADOR.

Italia este principala destinație a migranților care pleacă pe Mediterană din Africa. De la începutul anului până acum, peste 130.000 de migranți au traversat Mediterana spre Italia, față de 70.000 în 2022.

Se vor aplica, începând de 28 septembrie, controale riguroase pentru verificarea vârstei migranților care pretind că sunt minori, inclusiv prin sondaje dactiloscopice, antropometrice și de sănătate, chiar prin utilizarea razelor X. În cazul în care vârsta declarată nu corespunde adevărului, străinul este condamnat pentru fals în declarații, cu expulzarea de pe teritoriul național.

S-a ajuns la această măsură în contextul în care, din cei 133.130 de extracomunitari înregistrați de la începutul anului până în prezent în Peninsulă, 11.650 sunt minori străini neînsoțiți, care în Italia intră imediat într-un sistem de protecție. Expulzarea se aplică și în cazul celor care dețin un permis de ședere, dacă există motive serioase de ordine publică sau de securitate a statului. Legislația anterioară limita posibilitatea de expulzare a rezidenților pe termen lung. Tot de astăzi, 400 de militari vor supraveghea zonele de primire a migranților care urmează să fie repatriați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău