Italia a scurtat la cinci luni intervalul de administrare a dozei de supra-rapel

  • 23 Noiembrie 2021 11:50
Italia a scurtat la cinci luni intervalul de administrare a dozei de supra-rapel

Autoritățile sanitare din Italia vor putea administra doza de supra-rapel celor care s-au vaccinat anti-COVID-19, după ce au trecut cinci luni de la cea de-a doua doză, a informat luni ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, citat de EFE, scrie AGERPRES.

"Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru (...) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă", a scris ministrul pe rețelele de socializare.

Aproximativ 87% din populația de peste 12 ani a fost vaccinată în Italia cu cel puțin o doză, în timp ce 84,63% a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor a crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

Massimiliano Fedriga, președintele regiunii Friuli Venezia Giulia și al Conferinței Regiunilor, a cerut luni executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID-19.

În Italia există în prezent restricții, precum utilizarea măștilor sanitare în spațiile închise și obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ.

De asemenea Fedriga a cerut, în numele restului autorităților regionale, să fie controlați cetățenii care vin în Italia din țări cu număr mare de contagieri și cu rată scăzută de vaccinare anti-COVID-19.

Toate acestea, pentru a evita un lockdown care ar penaliza din nou economia și care nu ar fi înțeles în contextul extinderii vaccinării, a declarat oficialul italian.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de contagieri, de la declanșarea pandemiei în februarie 2020, și 133.000 de decese asociate COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
31,08
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,36 m/s
Fri
25
Sat
25
Sun
25
Mon
28
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău