Italia a pregătit un plan pentru cazul întreruperii totale a aprovizionării cu gaze

  • 13 Iulie 2022 12:29
Italia a pregătit un plan pentru cazul întreruperii totale a aprovizionării cu gaze

Mai multe țări europene se pregătesc pentru scenariul unei întreruperi totale a aprovizionării cu gaze de către gigantul rus Gazprom, în contextul sancțiunilor occidentale adoptate pe fondul invaziei Ucrainei.

După Germania, care se gândește deja la raționalizări, inclusiv în consumul casnic de apă caldă și căldură, Italia a pregătit și ea un plan de urgență.

Planul prevede o serie de intervenții, de la raționalizarea gazelor la industriile consumatoare de energie, până la utilizarea mai mare a centralelor pe cărbune pentru producerea de energie electrică.

Planul include, totodată, și introducerea unor politici de austeritate de consum. Se vorbește de o încălzire mai controlată, cu scăderi de până la două grade ale temperaturii în locuințe și birouri, economii la iluminatul public, cu orele reduse de aprindere a lămpilor stradale.

Pe de altă parte, Italia, care în prezent deține în depozite 16 miliarde de metri cubi față de cei 70 pe care îi consumă, încearcă să acumuleze alte rezerve pentru a ajunge până la 90% înainte să înceapă toamna.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău