Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței

  • 08 August 20:00
Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuței

Italia a lansat luni campania de vaccinare împotriva variolei maimuței în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectare, relatează Reuters.

Ministerul Sănătății din Italia a raportat 545 de cazuri de variola maimuței la nivel național. Campania sa de vaccinare a început la peste o lună după ce alte țări au raportat un număr mare de cazuri, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Spania, scrie Digi24.

Primele doze de vaccin vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, a afirmat unitatea spitalicească într-un comunicat, precizând că există deja 200 de persoane care vor fi vaccinate începând de luni, precum și 600 de cereri pentru programări.

Vaccinul folosit va fi Jynneos (MVA-BN), un vaccin împotriva variolei fabricat de Bavarian Nordic și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru protecția împotriva variolei maimuței, a mai spus spitalul.

Vaccinările vor începe joi și în capitala financiară Milano, transmite Reuters citată de Agerpres.

Primul caz de variola maimuței a fost înregistrat în Italia pe 20 mai 2022. Pentru moment nu există planuri privind vaccinarea în masă împotriva acestei boli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,55
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,13 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
16
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău