Italia a înghețat active ale oligarhilor ruși în valoare de 2 miliarde de euro

  • 04 Iulie 2023 16:36
Italia a înghețat active ale oligarhilor ruși în valoare de 2 miliarde de euro

Italia a înghețat activele oligarhilor ruși evaluate la aproximativ 2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) în urma invaziei din Ucraina de anul trecut, a anunțat marți banca centrală a țării, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Italia a confiscat activele – inclusiv conturi bancare, vile de lux, iahturi și mașini – ca parte a sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Kremlinului și a susținătorilor săi.

În raportul său anual, unitatea de combatere a spălării banilor (UIF) a Băncii Italiei a declarat că cifra de 2 miliarde de euro a fost actualizată până la sfârșitul lunii iunie.

Directorul UIF, Enzo Serata, a adăugat că au fost înghețate participații financiare în valoare de aproximativ 330 milioane de euro, legate de 80 de persoane, ca parte a regimului de sancțiuni.

Înainte de începerea războiului în februarie 2022, plajele și porturile Italiei erau un loc de distracție popular pentru rușii bogați, care au cumpărat proprietăți în locații de primă mână, cum ar fi Lacul Como, Sardinia, Toscana și coasta Ligurică.

Unii dintre oligarhii vizați de măsuri au depus recursuri legale, inclusiv magnatul rus-uzbek al metalelor și telecomunicațiilor Alisher Usmanov.

În aprilie, o instanță italiană a trimis Curții de Justiție a UE o decizie privind menținerea înghețării activelor sale, în valoare de peste 80 milioane de euro.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău