Italia a anunțat că nu va mai primi migranți dacă europenii nu se alătură concret eforturilor de gestionare a lor

  • 23 Iulie 2018 09:40
Italia a anunțat că nu va mai primi migranți dacă europenii nu se alătură concret eforturilor de gestionare a lor

Noul ministru italian de externe, al cărui guvern și-a stabilit ca țintă reducerea la zero a migrației peste Mediterana, merge în această săptămână la Berlin pentru discuții cu omologul său german. Italia a anunțat că nu va mai primi nici un vas cu migranți dacă europenii nu se alătură concret eforturilor de gestionare a lor.

Ministrul de externe de la Roma, Enzo Moavero Milanesi, i-a trimis șefei diplomației UE, Federica Mogherini, o scrisoare în care a specificat că Italia nu mai vrea să fie singura țară de debarcare a migranților salvați pe mare de propriile unități navale.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Europeană Frontex, numărul imigranților care au intrat prin Italia în Europa, în prima jumătate a acestui an, este de 17.850, mult mai puțin față de aceeași perioadă a anului 2017, când 93.250 imigranți au preferat această rută. Numărul a început să scadă în urma unui acord controversat între Roma și Paza de Coastă din Libia, cât și a formării unui guvern populist în Italia care a decis închiderea posturilor față de imigranții care traversează ilegal Marea Mediterană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău