Italia | 21 de persoane au murit, iar 20 au fost rănite după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod la Mestre. Autocarul transporta turiști ucraineni, francezi și germani

  • 04 Octombrie 2023 10:46
Italia | 21 de persoane au murit, iar 20 au fost rănite după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod la Mestre. Autocarul transporta turiști ucraineni, francezi și germani

În Italia, cel puțin 21 de persoane au murit, iar 20 au fost rănite după ce un autobuz s-a prăbușit aseară, 3 octombrie, de pe un pod la Mestre, în provincia Veneția. Incidentul a avut loc în zona gării. Autocarul transporta turiști ucraineni, francezi și germani, relatează Radio România Actualități.

Autocarul s-a prăbușit după ce a atins firele de electricitate și a făcut un zbor de aproximativ 15 metri, iar în urma impactului a luat foc. Linia de cale ferată a fost întreruptă. După primele investigații, se exclude o defecțiune la autobuz, care era nou și care oricum mergea foarte încet, și se presupune că șoferul acestuia s-a simțit rău și a pierdut controlul volanului.

Premierul italian Giorgia Meloni și-a exprimat imediat profundele condoleanțe. Și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis un mesaj de condoleanțe și a comentat că în urma acestui accident sunt prea multe persoane decedate.

Președintele român Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în accidentul rutier din Italia.

„Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia. Sincere condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți. Suntem alături de toți cei afectați în aceste momente dificile", a scris președintele Iohannis, miercuri, pe Twitter.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău