ISW: Trupele ucrainene au avansat până la 10 km în regiunea Kursk din Federația Rusă

  • 08 August 10:28
ISW: Trupele ucrainene au avansat până la 10 km în regiunea Kursk din Federația Rusă

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că trupele ucrainene au avansat până la 10 kilometri adâncime în regiunea Kursk din Federația Rusă, transmite cotidianul ucrainean Pravda.

S-a confirmat că, la 7 august, trupele ucrainene au avansat până la 10 kilometri în regiunea Kursk din Rusia, pe fondul continuării operațiunilor ofensive mecanizate pe teritoriul rus”, se arată în cea mai recentă notă publicată de think-tank-ul american despre războiul dintre Rusia și Ucraina, scrie G4media

Imaginile geolocalizate publicate la 6 și 7 august indică faptul că vehiculele blindate ucrainene ar fi ocupat poziții de-a lungul autostrăzii 38K-030, la aproximativ 10 kilometri de frontiera internațională.

Geolocalizările confirmate până în prezent indică faptul că forțele ucrainene ar fi pătruns în cel puțin două linii defensive rusești și într-o fortăreață.

Răspunsul Kremlinului la ofensiva Ucrainei în regiunea Kursk a fost până acum mixt, oficialii ruși încercând să găsească un echilibru între a descrie efortul ca o escaladare vizibilă din partea Ucrainei și a evita exagerarea impactului său potențial și riscul unor tulburări interne.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău