ISW: Trupele ruse au început atacul direct asupra Severodonețk, în încercarea de a încercui complet trupele ucrainene aflate aici

  • 28 Mai 2022 10:44
ISW: Trupele ruse au început atacul direct asupra Severodonețk, în încercarea de a încercui complet trupele ucrainene aflate aici

Forțele ruse au început să atace direct orașul Severodonețk, chiar dacă nu au reușit încă să încercuiască complet această localitate. Trupele ruse s-au comportat, până acum slab în luptele urbane de-a lungul întregului război și nu vor putea avansa rapid în Severodonețk, se arată în cea mai recentă analiză a operațiunilor militare din Ucraina, realizată de Institutul pentru Studii ale Războiului (Institute for the Study of War - ISW).

„Trupele ruse continuă să facă progrese constante în jurul orașului dar nu au reușit încă să-i încercuiască pe apărătorii ucraineni. Forțele ucrainene continuă să mențină liniile de apărare în estul Ucrainei și au încetinit avansul rusesc”, se arată în analiza ISW, potrivit DIGI24.

Conform estimărilor analiștilor ISW, rușii ar putea reuși să încercuiască Severodonețkul în următoarele zile dar, în același timp, operațiunile din jurul orașului Izium au intrat într-un impas, iar forțele Moscovei cel mai probabil nu vor putea menține ritmul avansului în această regiune.

În același timp, soldații ruși au început asaltul unor zone locuite din Severodonețk. În orașul Liman - despre care separatiștii pro-ruși anunțau că l-au cucerit - rușii îți divizează eforturile, în sensul că atacă atât din sud-vest, pentru a veni în sprijinul trupelor din Izium,dar și din su-est, în încercarea de a avansa spre Siversk.

Forțele ruse din Popasna încearcă să avanseze în nord pentru a sprijini astfel efortul de încercuire al Severodonețkului.

Concomitent, linia frontului de la nord-estul Harkvoului rămâne statică: nu s-au înregistrat atacuri majore nici din partea trupelor ruse, nici din partea celor ucrainene, se mai arată în analiza ISW.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău