ISW: Rusia se îndreaptă încet, dar sigur spre orașul strategic Pokrovsk

  • 02 August 14:35
ISW: Rusia se îndreaptă încet, dar sigur spre orașul strategic Pokrovsk

Trupele ruse continuă să avanseze încet, dar sigur spre Pokrovsk (la vest de Avdiivka), ajutate de lipsa de personal ucrainean și de situația terenului de la nord-vest de Avdiivka, susțin experții americani de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii militari prevăd că ofensivele rusești sunt susceptibile de a încetini și mai mult pe măsură ce forțele rusești se apropie de o linie de centre de populație mai mari și mai urbanizate, scrie G4media

Analistul militar ucrainean Konstantin Mashovets a notat că apărătorii ucraineni din direcția Pokrovsk au echipamente și mijloace de protecție mai slabe și, prin urmare, nu sunt încă capabili să încetinească înaintarea trupelor ruse.

Întârzierile în furnizarea de ajutor militar occidental și în special american au dus la întârzieri în echiparea unităților ucrainene nou create și în reechiparea celor care luptă deja.

ISW estimează că forțele ruse încearcă să realizeze o încercuire tactică limitată a forțelor ucrainene la est de autostrada T0511 (O0544) Ocheretino-Grodovka-Mirnohrad, în special pe malul stâng al râului Volcia.

Imaginile de geolocalizare publicate la 1 august arată că forțele ruse au avansat mai mult în Veseloie în direcția drumului T0511, cea mai îndepărtată avansare rusă confirmată fiind de aproximativ 3,5 kilometri de la periferia Grodovka.

Mashovets a descris avansul recent al trupelor ruse în zona de sud-est a drumului O0544 drept o penetrare tactică adâncă în pozițiile ucrainene și a declarat că trupele ruse au avansat 6,5 kilometri adâncime și 7,5 kilometri lățime de la Sokol la Sergeevka, traversând râurile Volcia și Kazeny Torets (care curg prin Progress-Volcie și, respectiv, Lozovațkoie) în ultimele săptămâni.

Mashovets a avertizat că trupele ruse sunt aproape de a realiza o breșă semnificativă din punct de vedere operațional în direcția Pokrovsk până la sfârșitul lunii august.

Cu toate acestea, ritmul actual al avansului tactic rusesc spre Pokrovsk este puțin probabil să continue pe termen nelimitat, deoarece forțele ruse se apropie de o linie de așezări mai mari și mai urbanizate.

Eforturile actuale ale Rusiei în direcția Pokrovsk se concentrează pe realizarea unei avansări tactice în zona așezărilor Jelannoie și Novogrodovka.

În plus, Grupul central de forțe al Rusiei pare să redeplaseze și să desfășoare forțe între diferite sectoare ale zonei sale de responsabilitate recent extinse în regiunea Donețk mai rapid decât a făcut-o anterior în mare parte a teatrului de operațiuni.

Este posibil ca Comandamentul central rus să fi dezvoltat o structură de comandă și control mai flexibilă și să fie mai receptiv la potențialele vulnerabilități tactice din Ucraina decât alte grupuri de forțe ruse din Ucraina.

Principalele constatări ale ISW pentru 1 august:

  • Forțele ruse continuă să avanseze lent, dar constant spre Pokrovsk (la vest de Avdiivka), ajutate în mare parte de deficitul trupelor ucrainene și de terenul de la nord-vest de Avdiivka. Ofensivele rusești sunt susceptibile să încetinească și mai mult pe măsură ce forțele rusești avansează spre o linie de orașe mai mari și mai urbanizate.
  • Grupul central de forțe al Rusiei pare să redisloce și să desfășoare forțe între diferite sectoare ale noii sale zone de responsabilitate (AOR) extinse în regiunea Donețk mai rapid decât a reușit să facă în cea mai mare parte a teatrului de operații până de curând.
  • Este posibil ca Comandamentul central să fi dezvoltat o structură de comandă și control mai flexibilă și să fie mai receptiv la potențialele vulnerabilități tactice din Ucraina decât alte grupuri de comandă ruse din Ucraina.
  • Se pare că un număr limitat de avioane de luptă F-16 au sosit în Ucraina, dar probabil că vor mai trece câteva luni până când Ucraina va putea utiliza aeronavele în totalitate.
  • Președintele ucrainean Zelenski a confirmat că Ucraina nu va ceda suveranitatea și integritatea sa teritorială în schimbul unei soluționări diplomatice a invaziei ruse.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău