ISW: Putin ar putea anunța chiar astăzi un nou val de mobilizare

  • 18 Ianuarie 2023 13:32
ISW: Putin ar putea anunța chiar astăzi un nou val de mobilizare

Președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța o a doua mobilizare de trupe pentru a-și extinde armata chiar astăzi, potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), relatează Sky News.

În septembrie anul trecut, Putin a ordonat o mobilizare parțială în Rusia, iar ministrul apărării de la Kremlin, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia a recrutat 300.000 de rezerviști, scrie G4Media.

A fost prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a părut a fi o recunoaștere a faptului că războiul Moscovei din Ucraina nu decurge conform planului.

ISW precizează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Putin va ține miercuri un discurs la Sankt Petersburg, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la momentul în care forțele sovietice au rupt asediul nazist al Leningradului.

„Lui Putin îi place să folosească date simbolice pentru a se adresa poporului rus, iar unii bloggeri ruși pro-război au remarcat că el va profita de această ocazie pentru a declara fie mobilizarea, fie războiul cu Ucraina”, precizează ISW.

„Serviciile secrete ucrainene și occidentale au avertizat, de asemenea, în mod repetat, cu privire la pregătirile de mobilizare ale lui Putin, programate pentru mijlocul lunii ianuarie”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău