ISTORIE: Radu Albot califică R.Moldova la ATP Cup, unde vor juca cele mai bune echipe din lume

  • 14 Noiembrie 2019 17:00
ISTORIE: Radu Albot califică R.Moldova la ATP Cup, unde vor juca cele mai bune echipe din lume

Performanță remarcabilă pentru tenisul moldovenesc. Cel mai bun jucător de tenis din țara noastră, Radu Albot, a calificat echipa Moldovei la turneul ATP Cup din Australia.

Prima ediție a Cupei ATP va aduna cele mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări. Se anunță a fi o competiție mai importantă și mai atractivă decât a fost versiunea anterioară a Davis Cup.

Calificarea echipei noastre este meritul incontestabil al lui Radu Albot. Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Moldova a obținut unul din cele șase locuri restante pentru calificare.

Echipe calificate:

Australia, Serbia, Spania, Elveția, Rusia, Austria, Germania, Grecia, Japonia, Italia, Franța, Belgia, Croația, Argentina, Georgia, Africa de Sud, SUA, Canada, Marea Britanie, Bulgaria, Chile, Polonia, Uruguay, Moldova, Norvegia. 

Rămâneți alături de pagina oficială a FNTM pentru a afla în care grupă va fi repartizată echipa Moldovei.

ATP Cup, urmașa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de națiuni, meciurile urmând să se dispute în trei orașe australiene, între 3 și 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor și puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important față de viitoarea Cupă Davis, ce se va desfășura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante, meciurile urmând să se dispute timp de o săptămână, în această lună, la Madrid.

Prima ediție a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărțite în șase grupe de câte patru formații, la capătul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu și unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensați cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) și cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău