Istoricul Sergiu Musteață a lansat lucrarea ”Moneda Bizantină”

  • 07 Martie 2014 11:47
Istoricul Sergiu Musteață a lansat lucrarea ”Moneda Bizantină”

”Moneda Bizantină” este prima lucrare de sinteză apărută în acest spațiu care tratează problematica masei monetare din perioada Imperiului Roman din Evul Mediu numit și Bizanț.

La Chișinău a fost lansată prima lucrare de sinteză despre monedele bizantine apărute în perioada medievală timpurie, secolele VI-X. Volumul, la a cărui realizare istoricul Sergiu Musteață a lucrat timp de aproape opt ani, întrunește majoritatea descoperirilor cunoscute din România, Ucraina și Republica Moldova.

”Moneda Bizantină” este prima lucrare de sinteză apărută în acest spațiu care tratează problematica masei monetare din perioada Imperiului Roman din Evul Mediu numit și Bizanț. Potrivit autorului lucrării, Sergiu Mustață, monedele bizantine au ajuns pe teritoriul carpato-nistrean nu neapărat în urma unor interacțiuni comerciale intense.

Pentru realizarea acestui ”Mic tratat de numismatică” cum a fost numită lucrarea, istoricul Sergiu Musteață s-a documentat în muzeele din Republica Moldova, România, Ucraina dar și în Statele Unite.  Prezent la lansarea volumului, arheologul, istoricul dar și ministrul-adjunct al Culturii, Gheorghe Postică a subliniat importanța monografiei.

Sergiu Musteață este autor a cinci monografii și peste 200 de articole în domeniile istoriei, arheologiei, protecției patrimoniului cultural și analizei manualelor școlare. Din noiembrie 2012 este decanul Facultății de Istorie și Etnopedagogie din cadrul Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău