Istoricul din Soroca, Nicolae Bulat, a fost desemnat Cetățean de Onoare al Buzăului

  • 29 Martie 2019 14:37
Istoricul din Soroca, Nicolae Bulat, a fost desemnat Cetățean de Onoare al Buzăului

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, a primit ieri titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost luată de Consiliul județean, la propunerea președintelui Fundației pentru copii „Sfântul Sava” din Buzău, părintele Mihail Milea, care este cetățean de onoare al raionului Soroca. Totodată, ieri, la Buzău, Nicolae Bulat și-a lansat cartea „În căutarea unui mare erou, Generalul Stan Poetaș” (general al armatei române, originar din Brăila, care a ajutat la eliberarea Basarabiei de trupele bolșevice după primul război mondial). Volumul a văzut lumina tiparului cu susținerea autorităților buzoiene, care au finanțat publicarea.

„Am onoarea, ca un mare susținător al Unirii României cu Republica Moldova, al revenirii „copilului cel mai mic, dar poate cel mai voinic” la patria-mamă, să acordăm titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău domnului Nicolae Bulat. Un titlu meritat cu prisosință pentru toate eforturile sale de a promova, ca mare istoric și scriitor, spiritul românesc de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Emanoil Neagu, președintele Consiliului județean Buzău.  

Prezent la evenimentul de la Buzău, primarul municipiului Soroca, Victor Său, a relevat că este mândru să trăiască în același oraș și în același timp cu Nicolae Bulat. „Domnia sa a avut o contribuție majoră la refacerea și restaurarea Cetății Soroca, devenind foarte îndrăgit atât de localnici, cât și de turiști”, a menționat edilul sorocean.

La rândul său, Nicolae Bulat a spus că nu se va opri la aceste realizări. „Avem încă multe lucruri de spus, asta este misiunea primară a istoricilor și datoria cea mare față de generațiile care vin”, a subliniat directorul muzeului de la Soroca.

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952, în satul Cureșnița, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții, printre care și cavaler al Ordinului „Steaua României”. De mai mulți ani este directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.

Sursa: Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău