Istorici, scriitori și oameni de creație din R.Moldova și Romania se vor întâlni în cadrul Universității Populare de Vară "Vasile Stroescu", la Edineț

  • 22 August 2019 13:13
Istorici, scriitori și oameni de creație din R.Moldova și Romania se vor întâlni în cadrul Universității Populare de Vară

Istorici, scriitori și oameni de creație din R.Moldova și Romania vor participa la manifestările cultural-artistice organizate în cadrul Universității Populare de Vară "Vasile Stroescu" în perioada 23-24 august la Edineț.

În cadrul evenimentului vor fi susținute comunicări istorice, prilejuite de Centenarul Marii Uniri și vor fi omagiate mai multe personalități din domeniul culturii între care compozitorul Ghenadie Ciobanu și scriitorii Mihai Cimpoi și Vasile Romanciuc, originari din raionul Edineț.

Academicianul Mihai Cimpoi va prezenta în cadrul Universității Populare de Vară o comunicare despre Eugen Coșeriu, lingvist de talie internațională, scriitor și poet, care s-a născut în zona de nord a Basarabiei, la Mihăileni, Râșcani. 

În cadrul evenimentului de la Edineț va avea loc și un recital de muzică și poezie, cu participarea poeților Valeriu Matei și Marcela Benea, a interpretei Margareta Nazarchevici și a actorului Nicolae Jelescu. Va fi inaugurată și o expoziție în memoria poetului român Lucian Blaga, cu genericul "Poemele luminii" la 100 de ani".

Directorul adjunct al Institutului Cultural Român la Chișinău Cătălin Bordeianu a menționat pentru Radio Chișinău că Universitatea Populară de Vară "Vasile Stroescu", ajunsă la cea de-a IV-a ediție, are drept model Universitatea de Vară  "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău