Israelul va aplica certificatul verde tuturor persoanelor de peste 3 ani

  • 12 August 2021 14:43
Israelul va aplica certificatul verde tuturor persoanelor de peste 3 ani

Confruntat cu o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus, Israelul a intensificat restricțiile și a extins utilizarea așa-numitului ''green pass'' (certificat verde) pentru cea mai mare parte a vieții publice pentru toate persoanele de peste 3 ani, informează DPA, citat de Agerpres.

Toți adulții trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinați, s-au vindecat sau au fost testați negativ, a decis miercuri seara grupul guvernamental însărcinat cu gestionarea epidemiei. În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii cu vârsta de 3 ani și peste trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Noile reguli se vor aplica începând de miercurea viitoare.

Este vizat, printre altele, accesul la evenimente sportive și culturale, în centre de fitness, restaurante și săli de conferință. La evenimentele din săli închise fără locuri pe scaune vor putea participa doar până la 1.000 de persoane, iar la cele în aer liber până la 5.000 de persoane. Evenimentele private sunt limitate la 50 de persoane în interior și 100 în exterior.

În magazinele cu o suprafață de vânzare mai mare de 100 de metri pătrați, începând de luni este permis doar un client la 7 metri pătrați.

Certificatul verde, care a adus o relaxare pentru cei vaccinați și vindecați, a fost introdus în Israel în februarie.

Peste 58% din populația israeliană, de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată.

Israelul a fost prima țară din lume care a început să administreze al treilea vaccin persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste. Până în prezent, peste 600.000 de persoane au fost vaccinate a treia oară, conform guvernului.

Infecțiile cu coronavirus au crescut semnificativ de la începutul lunii iunie. Miercuri, Ministerul Sănătății a raportat 5.755 de noi infecții pentru ziua precedentă.

În același timp, potrivit ministerului, numărul pacienților grav bolnavi de COVID-19 a crescut la 400, pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău