Israelul și SUA, hotărâte să împiedice Iranul să obțină arme nucleare

  • 27 Martie 2022 13:36
Israelul și SUA, hotărâte să împiedice Iranul să obțină arme nucleare

SUA și Israelul sunt hotărâte să împiedice Iranul să obțină arme nucleare, în pofida diferendului lor asupra revenirii la un acord-cadru pentru programul nuclear civil iranian, a declarat duminică secretarul de stat american Antony Blinken, informează AFP, preluată de Agerpres.

"Atunci când este vorba de cele mai importante lucruri, noi avem aceeași poziție: suntem angajați, hotărâți să facem în așa fel încât Iranul să nu obțină niciodată arme nucleare", a declarat Blinken în timpul unei conferințe de presă susținută la Ierusalim alături de omologul său israelian Yair Lapid.

"SUA cred că revenirea la o punere în aplicare completă a acordului asupra programului nuclear iranian din 2015 este cel mai bun mijloc de a repune programul nuclear iranian în cutia în care se afla înainte ca el să scape de acolo atunci când SUA s-au retras din el în 2018" în timpul administrației Trump, a adăugat Blinken.

Israelul nu vede cu ochi buni un posibil acord asupra programului nuclear al Iranului, principalul său dușman.

"Avem un dezacord asupra programului nuclear și a consecințelor sale, însă suntem favorabili unui dialog deschis și sincer", a comentat Lapid. "Israelul și SUA vor conlucra în acest sens, pentru a împiedica Iranul să obțină arme nucleare. Însă în același timp Israelul va face tot ce trebuie să facă pentru a opri programul nuclear iranian", a adăugat el.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău