Israelul se dotează cu rachete de precizie care vor putea atinge ținte din 'întreaga regiune'

  • 27 August 2018 16:03
Israelul se dotează cu rachete de precizie care vor putea atinge ținte din 'întreaga regiune'
Imagine simbol

Ministerul israelian al Apărării a anunțat luni semnarea unui important contract cu un grup național producător de armament pentru dezvoltarea și producerea de rachete capabile să atingă cu precizie orice țintă din regiune, relatează agențiile AFP și EFE.

Valoarea contractului se ridică la câteva sute de milioane de șekeli (1 dolar SUA = 3,63 șekeli).

Dar nu au fost oferite detalii despre tipurile de rachete comandate sau despre obiectivele precise pe care acestea ar avea capacitatea să le lovească.

Potrivit agenției EFE, contractul include mai multe tipuri de rachete, unele clasificate, care au o rază de acțiune între 30 și 150 de kilometri, printre ele fiind și o versiune modernizată a lansatorului multiplu de rachete Accular.

Israelul dispune deja de capacități balistice semnificative, obținute cu ajutorul asistenței și finanțării venite din partea SUA, unele capacități fiind realizate de industria națională israeliană, dar există puține informații despre componența acestui arsenal.

Se știe însă că Israelul dispune de rachete sol-sol Ierihon, care au o rază de acțiune de 4.800 de kilometri și pot fi echipate cu ogive nucleare. Israelul nu a admis niciodată public că ar dispune de arme nucleare.

Printre alte rachete sol-sol aflate în dotarea armatei israeliene se numără Delilah, cu o rază de acțiune de 250 de kilometri, și Lora, cu o rază de acțiune de 280 de kilometri.

Israelul dispune de asemenea de mai multe tipuri de sisteme defensive anti-rachetă.

Conform comunicatului emis, noile rachete comandate vor fi produse de societatea publică Industriile Militare Israeliene (IMI), în cooperare cu autoritatea însărcinată cu dezvoltarea sistemelor de armament din cadrul Ministerului israelian al Apărării. O parte din rachete se află deja în procesul de producție, în timp ce altele sunt în faza de cercetare și dezvoltare.

'Dobândim și dezvoltăm o putere de foc precisă care ne va permite să concentrăm capacitățile noastre ofensive și să acoperim în câțiva ani ansamblul regiunii', a transmis în același comunicat ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău