Israelul revendică lovituri aeriene asupra pozițiilor Hezbollah din Liban

  • 26 August 2020 09:55
Israelul revendică lovituri aeriene asupra pozițiilor Hezbollah din Liban

Armata israeliană a revendicat miercuri dimineață lovituri aeriene împotriva pozițiilor Hezbollah din Liban, de-a lungul graniței libanezo-israeliene, ca răspuns la "tiruri" ale mișcării șiite spre soldații săi, informează France Presse.

"S-au tras focuri din Liban spre soldații israelieni (...). Soldații au răspuns cu rachete de semnalizare și foc. Apoi, în timpul nopții, elicopterele și avioanele de luptă au lovit posturi ale Hezbollah", a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Mai înainte în cursul nopții, armata israeliană a anunțat un "incident de securitate" în apropiere de kibuțul Manara, de-a lungul "liniei albastre", frontiera de facto ce separă cele două țări aflate teoretic în stare de război.

Mai multe surse au declarat pentru AFP că au fost trase tiruri din Liban spre Israel. Agenția națională de presă libaneză a menționat, la rândul său, "rachete de semnalizare" din Israel spre zona Mays al-Jabal, precum și tiruri israeliene de "armă automată".

Incidentul a avut loc în timp ce Hezbollahul libanez a anunțat în weekend că a doborât o dronă israeliană care a trecut granița cu Libanul, iar Israelul a declarat pur și simplu că una dintre dronele sale "a căzut pe teritoriul libanez", transmite AGERPRES.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău