Israelul reintroduce restricții, pe fondul creșterii masive a cazurilor de infectări cu coronavirus

  • 17 Iulie 2020 09:43
Israelul reintroduce restricții, pe fondul creșterii masive a cazurilor de infectări cu coronavirus

Guvernul israelian a decis, vineri dimineață la primele ore, reintroducerea unor restricții, în condițiile în care numărul de infectări cu coronavirus a crescut vertiginos, scrie Agerpres, preluând dpa.

Autoritățile au interzis adunările de peste 10 persoane în spații închise și mai mult de 20 în aer liber, începând de vineri după-amiază, cu unele excepții. Nu este clar dacă acest lucru se aplică și adunărilor religioase, a relatat Times of Israel.

Restaurantele vor oferi de vineri doar servicii de livrare, iar ministerele vor fi închise pentru public, cu contacte disponibile doar online.

Magazinele non-esențiale, saloanele de coafură, mall-urile și piscinele publice vor fi închise de vineri după-amiază până duminică dimineață, potrivit Jerusalem Post. Farmaciile și supermarketurile pot rămâne deschise.

Premierul Benjamin Netanyahu și prim-ministrul "alternativ" Benny Gantz vor discuta despre posibila închidere a școlilor în weekend.

Potrivit biroului lui Netanyahu, cabinetul se va întruni pentru a trece recomandările deja aprobate în unanimitate de către miniștri și oficiali într-o reuniune de urgență ce a avut loc în cursul zilei de joi.

Numărul zilnic de infectări cu coronavirus confirmat în Israel a atins un nivel record: 1.780 de cazuri noi 24 de ore, cel mai ridicat număr din țară de la debutul pandemiei potrivit datelor publicate joi de Ministerul Sănătății.

Au fost confirmate în total 44.714 cazuri de coronavirus în Israel, cu 20.100 de vindecări. Peste 200 de pacienți sunt serios bolnavi, în timp ce 380 de persoane au murit până acum.

La jumătatea lunii mai, numărul de noi infecții pe zi în Israel a fost foarte redus. Dar după o relaxare rapidă a restricțiilor la sfârșitul lunii mai, cifrele au crescut vertiginos.

Netanyahu, care a fost lăudat pentru modul în care a gestionat primul val de infecții, s-a confruntat cu critici tot mai mari în timp ce se luptă cu un al doilea val.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău