Israelul le recomandă cetățenilor săi să nu călătorească în străinătate, din cauza antisemitismului în creștere

  • 03 Noiembrie 2023 17:47
Israelul le recomandă cetățenilor săi să nu călătorească în străinătate, din cauza antisemitismului în creștere

Israelul le-a recomandat vineri cetățenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o "creștere semnificativă a antisemitismului" în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie, informează AFP, citat de Agerpes.

Autoritățile israeliene "văd o creștere semnificativă a antisemitismului" și o "incitare" la antisemitism, precum și "atacuri care pot pune în pericol viața israelienilor și evreilor în lume", a afirmat Consiliul israelian pentru securitate națională în sprijinul recomandării sale.

De când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat atacuri asupra Israelului la 7 octombrie, au avut loc o serie de demonstrații pro-palestiniene în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Europa, demonstrații la care unii participanți au aclamat Hamas sau au scandat sloganuri antisemite.

De asemenea, orașele europene se confruntă cu o recrudescență a atacurilor antisemite, după declanșarea conflictului Israel-Hamas.

Din 7 octombrie, de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, "857 de acte antisemite" au fost înregistrate în Franța și "425" de persoane au fost arestate, a anunțat marți ministrul francez de interne Gerald Darmanin.

În noaptea de marți spre miercuri, un incendiu s-a declanșat în partea evreiască a cimitirului din Viena, provocând distrugeri într-o sală de ceremonii, potrivit poliției, care a precizat de asemenea că zidurile cimitirului au fost acoperite cu simboluri antisemite.

La rândul său, cancelarul federal german Olaf Scholz a cerut o linie și mai dură din partea autorităților, îndemnându-le să interzică toate întrunirile în care există riscul ca sloganurile antisemite să fie strigate, în care s-ar putea glorifica uciderea de oameni și alte lucruri "pe care nu le putem accepta aici".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău