Israelul își intensifică bombardamentele în Gaza și ucide doi militanți de rang înalt ai Hamas

  • 22 Octombrie 2023 16:26
Israelul își intensifică bombardamentele în Gaza și ucide doi militanți de rang înalt ai Hamas

Israelul și-a intensificat bombardamentele asupra Fâșiei Gaza în ultimele 24 de ore, iar aeronavele sale au ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică doi agenți de rang înalt ai grupării islamiste Hamas, precum și alți militanți, în timp ce continuă să atace „zeci de ținte teroriste”, potrivit unor surse militare israeliene, citate de Agerpres, care preia EFE.

Totodată, peste 110 palestinieni au fost uciși începând de sâmbătă după-amiază ca urmare a atacurilor.

Într-o conferință de presă susținută duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari a dat asigurări că armata țării sale a accelerat sâmbătă ritmul atacurilor asupra Fâșiei Gaza, în timp ce regiunea intră duminică în a șaisprezecea zi de război dintre Israel și milițiile palestiniene.

Hagari le-a cerut încă o dată civililor palestinieni rămași în nordul Fâșiei să evacueze zona și să se deplaseze către sud pentru siguranța lor, unde sute de mii de locuitori din Gaza s-au mutat deja. Dar alte sute de mii de persoane au decis să nu părăsească regiunea de nord sau orașul Gaza, zone pe care armata israeliană a ordonat să fie evacuate.

Potrivit unei postări pe contul său de Twitter, aviația israeliană a ucis sâmbătă seară doi milițieni de rang înalt ai Hamas în apropierea gardului de separare dintre Israel și Gaza, care făceau parte din unitatea numită Nukhba, forțele de elită ale Hamas care au condus atacul împotriva Israelului din 7 octombrie care a dus la prezentul război.

 

Totodată, avioane de luptă „au eliminat alți teroriști” și „au atacat zeci de ținte teroriste” în Fâșia Gaza, „dintre care unele se aflau în clădiri înalte”.

La rândul său, agenția de știri din Gaza, Sanad, care a citat surse medicale din enclavă, a declarat că de sâmbătă după-amiază cel puțin 114 palestinieni din Fâșie au murit din cauza bombardamentelor israeliene.

Printre locurile atacate se numără o cantină din zonă, iar în jur de 80 de persoane au murit în orașul Deir Balah, din zona central-sudică a Fâșiei, potrivit surselor locale din Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău