Israelul își închide ambasada din Paraguay, după ce ambasada paraguayană a renunțat la mutarea în Ierusalim

  • 06 Septembrie 2018 08:08
Israelul își închide ambasada din Paraguay, după ce ambasada paraguayană a renunțat la mutarea în Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care este și ministru de externe, a ordonat miercuri închiderea ambasadei israeliene din Paraguay, informează Reuters. Decizia a fost anunțată la câteva ore după ce ministrul paraguayan de externe, Luis Alberto Castiglioni, a declarat că ambasada țării sale în Israel se va muta înapoi de la Ierusalim la Tel Aviv.

"Israelul observă cu mare severitate decizia neobișnuită a Paraguayului, care va tensiona relațiile dintre cele două țări", arată un comunicat al cancelariei lui Netanyahu. Ambasadorul israelian de la Asuncion a fost rechemat în țară pentru consultări.

Fostul președinte paraguayan Horacio Cartes a inaugurat noua ambasadă a țării sale din Ierusalim în mai, dar succesorul său, Mario Abdo, membru al aceluiași partid conservator, a decis mutarea reprezentanței diplomatice înapoi la Tel Aviv.

Ministerul palestinian de externe susține că ministrul Riad Malki este cel care l-a convins pe Abdo. Cei doi s-au întâlnit în urmă cu două săptămâni.

În mai anul acesta, Statele Unite și Guatemala și-au deschis și ele în Ierusalim sedii noi ale ambasadelor din Israel, reamintește Reuters. Netanyahu a încercat să convingă și alte țări să urmeze aceste exemple.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău