Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului

  • 24 Ianuarie 20:33
Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului

Israelul a decis duminică să interzică toate zborurile de pasageri, începând de marți de la miezul nopții și până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru a opri răspândirea coronavirusului și a noilor sale tulpini, scrie ziarul israelian Haaretz, citat de DIGI24.ro.

Cabinetul a aprobat duminică oprirea zborurilor interne și externe pe o perioadă de 14 zile, pentru transportul de persoane, deoarece autoritățile se tem de noile mutații ale Covid-19, notează sursa citată

Potrivit propunerii, avioanelor companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală.

De asemenea, noile restricții se aplică și companiilor aeriene interne ale căror zboruri vor avea loc doar în situații excepționale dar și companiilor aeriene private.

Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Situațiile excepționale vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sănătății și transporturilor.

Premierul Netanyahu a ținut o ședință sâmbătă seară cu oficiali din Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor, Consiliul Național de Securitate și Autoritatea Aviației Civile, unde s-a ajuns la un acord pentru interzicerea tuturor zborurilor de pasageri.

„Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem - sigilăm ermetic țara”, a declarat premierul Netanyahu.

Acum, după ce au fost aprobate de cabinet, noile restricții trebuie să primească aprobare și din partea Comitetului pentru afaceri economice și a Comitetului pentru Constituție, Drept și Justiție.

Decizia vine după ce guvernul a adoptat săptămâna trecută reglementari care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Până în prezent, Israelul a înregistrat 595.097 de cazuri și 4.361 de decese asociate cu Covid-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
2
Nori împrăștiați
Umiditate:75 %
Vint:7,2 m/s
Sun
3
Mon
4
Tue
1
Wed
0
Thu
1

Curs oficial BNM 06 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1524 -0.0000
USD 17.5751 -0.0000
RON 4.3335 -0.0000
UAH 0.6337 -0.0000
RUB 0.2386 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău