Israelul interzice de miercuri călătoriile și spre SUA, Canada și alte opt țări

  • 21 Decembrie 2021 15:11
Israelul interzice de miercuri călătoriile și spre SUA, Canada și alte opt țări

Israelul a anunțat marți că a inclus Statele Unite și alte câteva țări pe lista roșie de circa 50 de state spre care sunt interzise călătoriile, o decizie prin care se urmărește limitarea răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, transmite AFP.

O comisie parlamentară a aprobat propunerea Ministerului Sănătății de a le interzice israelienilor să călătorească în SUA, dar și în Canada, printre alte țări, a declarat purtătoarea de cuvânt a comisiei, Ronit Gal, într-un comunicat.

Restricțiile vor intra în vigoare de miercuri și vor fi valabile până la 29 decembrie, la fel ca pentru celelalte țări deja incluse pe lista roșie, printre care Marea Britanie, Franța și majoritatea statelor africane, scrie Agerpres.

Restul țărilor incluse marți pe lista roșie sunt Belgia, Elveția, Germania, Italia, Maroc, Portugalia, Turcia și Ungaria.

Aceste măsuri îi vizează, mai ales în cazul Statelor Unite, pe sutele de mii de israelieni care au dublă cetățenie.

Străinii nerezidenți în Israel au interdicție de intrare pe teritoriul țării, fără excepție. Cetățenii și rezidenții israelieni care se află într-o țară înscrisă recent pe lista roșie vor trebui să intre în izolare timp de o săptămână după revenirea în țară.

Prim-ministrul Naftali Bennett a apărat recent aceste restricții de călătorie ca fiind necesare spre a se evita un nou lockdown.

În Israel au fost depistate până acum aproape 830 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, printre care 480 ale unor călători intrați pe teritoriul israelian.

Peste 4,1 milioane de locuitori ai Israelului au primit trei doze de vaccin împotriva COVID-19. Israelul a început și vaccinarea copiilor de la 5 la 11 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,54
Ploaie ușoară
Umiditate:71 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău