Israelul dezbate posibilitatea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin anti-COVID

  • 15 Decembrie 2021 20:10
Israelul dezbate posibilitatea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin anti-COVID

Sheba Medical Center, cel mai mare din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficiența unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19, în timp ce țara dezbate posibilitatea lansării unei campanii de vaccinare cu o nouă doză ce coincide cu o stagnare a vaccinării în rândul anumitor grupuri, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Experimentul se va desfășura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului, care vor fi monitorizați pentru a vedea dacă cea de-a 4-a doză crește nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt a centrului. Majoritatea participanților la acest studiu - ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătății - au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul Sheba.

Săptămâna aceasta, autoritățile s-au reunit pentru a discuta opțiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, în fața situației create de noua variantă Omicron, în condițiile în care peste 4,1 milioane de israelieni s-au vaccinat deja cu cea de-a treia doză, într-o țară ce numără în total 9,3 milioane de locuitori.

Totuși vaccinarea cu doza booster pare să fi intrat în impas: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se mai vaccineze, notează ziarul local Haaretz, potrivit căruia acești cetățeni nu pot fi considerați "antivacciniști", considerând că vaccinarea cu două doze este suficientă și nu mai au nevoie de o a treia doză.

Această situație este determinată de factori, precum eficiența scăzută a vaccinurilor, necesitatea administrării unei doze de întărire în fața noilor variante și scăderea încrederii populației în vaccinurile anti-COVID-19.

Aproximativ 670.000 de israelieni eligibili au ales să nu se vaccineze, fapt ce îngrijorează guvernul care insistă asupra vaccinării cu schema completă pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău