Israelul deschide focul asupra a patru persoane care îi amenințau frontiera cu Siria (armată)

  • 03 August 2020 08:44
Israelul deschide focul asupra a patru persoane care îi amenințau frontiera cu Siria (armată)

Armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care aruncau explozibili lângă o barieră de securitate de-a lungul frontierei cu Siria pe platoul Golan, se arată într-un comunicat emis luni și citat de France Presse.

"Trupele noastre și aviația au tras asupra grupului și l-au lovit", potrivit armatei, care a precizat că nu au existat victime israeliene în această acțiune.

Tensiunile dintre Israel și Siria sunt încă foarte puternice.

Luna trecută, elicoptere israeliene au lovit ținte militare din sudul Siriei ca represalii la tiruri anterioare de "muniții" asupra Israelului.

Israelul nu a acuzat direct Damascul pentru aceste tiruri, dar a declarat că consideră guvernul sirian responsabil pentru incident.

Mai multe media israeliene au susținut că intervențiile israeliene se explică prin amenințarea crescută din partea Hezbollahului, grupul șiit libanez susținut de Iran, cu o prezență semnificativă în Siria.

Luna trecută, cinci combatanți sprijiniți de Iran au fost uciși într-o lovitură de rachetă israeliană la sud de capitala siriană, Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău