Israelul comemorează militarii căzuți la datorie și victimele terorismului

  • 08 Mai 2019 17:10
Israelul comemorează militarii căzuți la datorie și victimele terorismului

Israelul comemorează astăzi militarii căzuți la datorie și victimele terorismului. Mâine se sărbătorește Ziua Independenței de Stat și are loc tradiționala Paradă a Aviației Militare, scrie RRA

În Israel, Drapelul Național este coborât în bernă. Sunt comemorați 23.741 de soldați căzuți în apărarea Israelului și victimele terorismului. Israelul îi va aduce acasă pe toți soldații dispăruți - a declarat aseară președintele statului, Reuven Rivlin, la ceremonia oficială care a avut loc la Zidul Plângerii din Ierusalim.

Rivlin a reamintit că, așa cum au fost aduse acasă resturile pământești ale soldatului Zachary Baumel, dispărut în urmă cu 37 de ani în timpul războiului din Liban, Israelul își va ține promisiunea față de oricare tată sau mamă pentru fiii lor căzuți la datorie.

Șeful Statului Major al Armatei, Aviv Kochavi, a subliniat că forța armatei israeliene nu constă în tancuri, ci în spiritul armatei, dând exemple de soldați așkenazi, sefarzi și arabi, reflectând structura demografică a țării.

Este doliu până diseară, când va fi ridicat Drapelul Național. Se trece de la durere și lacrimi la sărbătoarea Independenței de Stat.

Ca în fiecare an, vor avea loc concerte în aer liber și focuri de artificii până spre ziuă.

Mâine este tradiționalul spectacol aviatic, din care nu vor lipsi avioanele F-35 și B-52 din dotarea forțelor aeriene israeliene, la care asistă sute de mii de israelieni pe toată faleza Tel Aviv-ului.

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău