Israelul ar putea începe vaccinarea adolescenților între 12 și 15 ani în luna mai

  • 01 Aprilie 2021 14:25
Israelul ar putea începe vaccinarea adolescenților între 12 și 15 ani în luna mai

Israelul ar putea începe vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în luna mai, au declarat joi oficiali din domeniul sănătății, după ce laboratoarele Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor împotriva COVID-19 este 100% eficient la acest segment de vârstă, relatează AFP.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN messenger, a fost primul vaccin anti-COVID19 aprobat în Occident la sfârșitul anului 2020. Utilizarea sa a fost aprobată în Israel și în alte țări pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

Un studiu realizat în condiții reale pe 1,2 milioane de persoane în Israel, unde mai mult de jumătate din populația de 9,2 milioane de locuitori a primit două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, a arătat că acesta este eficient în proporție de 94%.

Miercuri, cele două laboratoare au adăugat că studiile clinice efectuate pe 2.260 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în Statele Unite au "demonstrat o eficacitate de 100% și un răspuns robust de anticorpi", în speranța de a demara vaccinările la acest grup de vârstă înainte de începerea următorului an școlar.

"Așteptăm aprobarea Agenției pentru Medicamente din SUA (FDA)", a declarat joi Nachman Ash, coordonatorul israelian al luptei împotriva coronavirusului, la postul de radio public Kan.

"Acest lucru va fi discutat apoi aici de echipa noastră de vaccinare, (...) și va mai dura câteva săptămâni, între o lună și două luni", a mai spus oficialul israelian.

Copiii sunt mai puțin expuși la forme grave ale bolii și cei mai tineri (sub 10 ani) transmit boala într-o măsură mai mică. Prin urmare, vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum.

Cu toate acestea, "există o creștere a numărului de copii spitalizați", unii "fără simptome, care suferă complicații, până la punctul în care se prăbușesc", a declarat joi directorul Ministerului israelian al Sănătății, Hezi Levy, pentru postul de radio al armatei. El a estimat că vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea începe în luna mai.

Israelul a înregistrat 6.214 de decese asociate COVID-19 dintr-un total de 833.281 de îmbolnăviri.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău