Israelul a trimis avioane de luptă și a activat sistemul de apărare antiaeriană pentru a intercepta o dronă venită din Liban

  • 18 Februarie 2022 19:27
Israelul a trimis avioane de luptă și a activat sistemul de apărare antiaeriană pentru a intercepta o dronă venită din Liban

Armata israeliană a anunțat vineri că și-a activat sistemul de apărare antiaeriană și a trimis avioane de luptă după ce o dronă a intrat în spațiul aerian al Israelului venind din Libanul vecin, relatează France Presse. Este al doilea caz de acest fel, după ce, cu o zi în urmă, armata israeliană a doborât o dronă a Hezbollah.

În nordul Israelului, locuitorii s-au grăbit spre adăposturi după ce sirenele de alarmă au răsunat „din cauza unei drone ce a pătruns în spațiul aerian israelian din Liban”, potrivit unui comunicat al armatei, transmite DIGI24.

„Au fost lansate interceptoarele Iron Dome, iar avioane de luptă au patrulat în zonă”, se adaugă în acest text cu referire la sistemul de apărare antiaeriană. „Câteva minute mai târziu, s-a pierdut contactul radarului cu drona”, se mai menționează în comunicat, dând de înțeles că aparatul nu a fost interceptat.

Armata israeliană a raportat joi că a doborât o dronă a Hezbollah care a intrat în spațiul aerian al Israelului din Liban, două țări aflate în război din punct de vedere tehnic, cu o frontieră puternic păzită.

Liderul Hezbollah: Am început să producem drone cu mult timp în urmă

Surse de securitate israeliene au declarat în ianuarie pentru AFP că recenta capturare a unei drone a Hezbollah de către Israel a permis armatei pentru prima dată accesul la date ce arată modul în care mișcarea libaneză pro-Iran (inamic jurat al Israelului) operează aceste dispozitive zburătoare.

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a declarat miercuri într-un discurs televizat că mișcarea sa „a început să producă drone cu mult timp în urmă, inamicul israelian dorind să ne împiedice să aducem drone din Iran”.

„Nu este un secret pentru israelieni: avem capacitatea de a ne transforma rachetele în rachete de precizie”, a mai avertizat liderul Hezbollah.

În 2006, ultima confruntare majoră dintre Israel și Hezbollah a făcut în 33 de zile peste 1.200 de morți de partea libaneză, majoritatea civili, și 160 de partea israeliană, în mare parte soldați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău