Israelul a reluat loviturile asupra Beirutului, după atacul major cu rachete balistice lansat de Iran

  • 02 Octombrie 08:00
Israelul a reluat loviturile asupra Beirutului, după atacul major cu rachete balistice lansat de Iran

Israelul a lansat noi atacuri în suburbiile sudice ale Beirutului miercuri dimineața, după atacul cu sute de rachete balistice lansate de Iran, potrivit CNN, Reuters și The Guardian. Armata israeliană a emis în ultimele ore mai multe ordine de evacuare a unor clădiri din oraș, afirmând că țintește locații ale Hezbollah.

Loviturile au avut loc la câteva ore după ce Iranul a lansat un baraj de rachete balistice către ținte din Israel, într-o intensificare dramatică a unui conflict despre care unii se tem că ar putea escalada într-un război regional, transmite HotNews

Iranul a transmis Statelor Unite să nu se implice în urma atacului cu rachete balistice asupra Israelului, a declarat miercuri ministrul de externe Abbas Araqchi, potrivit agenției de presă semioficiale iraniene Tasnim, scrie Reuters.

Hezbollah a declarat că a confruntat forțele israeliene infiltrate în orașul libanez Adaisseh, miercuri dimineața, și le-a forțat să se retragă, potrivit Reuters și The Guardian.

Adaisseh se află pe partea libaneză a graniței cu Israelul, la doar 200 de metri de orașul israelian Misgav Am, unde sirenele de alertă aeriană au fost active în ultima oră.

Într-un mesaj postat pe X după miezul nopții, ora locală, purtătorul de cuvânt al IDF în limba arabă, Avichay Adraee, a avertizat că locuitorii se află în apropiere de „instalații periculoase aparținând Hezballah împotriva cărora Forțele de apărare vor acționa cu putere în scurt timp”.

De asemenea, Forțele Aeriene Israeliene au transmis că posibilitățile operaționale nu au fost afectate de atacurile cu rachete ale Iranului.

„Forțele aeriene continuă să funcționeze pe deplin, iar în această seară (marți, n.r) vor continua să lovească puternic în Orientul Mijlociu, așa cum s-a întâmplat de-a lungul anului trecut”, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF, u în noaptea de marți spre miercuri, ora locală.

Declarația a fost făcută după apariția unor noi imagini video care arată rachete iraniene lovind baza aeriană Nevatim din sudul Israelului.

Hagari a adăugat că Israelul va continua să urmărească comandanții Hezbollah și pe oricine amenință cetățenii israelieni.

„Iranul a comis un act grav în această seară, împingând Orientul Mijlociu spre escaladare. Vom acționa la momentul și locul pe care le vom decide”, a declarat Hagari.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis răzbunare după atacul fără precedent de marți seară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
19
Sat
21
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău