Israelul a numit primul său ambasador arab creștin

  • 16 Noiembrie 2018 18:02
Israelul a numit primul său ambasador arab creștin

Israelul, stat predominant evreu, a numit primul său ambasador arab creștin, a anunțat vineri Ministerul de Externe israelian, informează dpa.

George Deek va reprezenta Israelul în Azerbaidjan din vara anului 2019, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe. Deek și-a terminat pregătirea diplomatică și a lucrat anterior ca ambasador adjunct în Nigeria și Norvegia, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Deek, în vârstă de 34 de ani, s-a născut într-o familie arabă creștină din Tel Aviv. El a studiat dreptul internațional la Universitatea Georgetown din Washington și a început să lucreze ca avocat în Israel în 2007.

În prezent, el este consilier al directorului general al Ministerului de Externe la Ierusalim. Potrivit comunicatului ministerului, Deek vorbește fluent limbile ebraică, arabă și engleză și de asemenea vorbește și limba franceză.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, numirea lui Deek este un simbol pentru "integrarea israelienilor din diferite medii în reprezentarea Israelului". El a mai spus că Deek este singurul creștin ce lucrează pentru Ministerul de Externe.

Azerbaidjanul este situat la Marea Caspică și se învecinează cu Rusia la nord și Iranul la sud. Israelul și Iranul se consideră reciproc dușmani de moarte.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău