Israelul a intensificat prezența trupelor pe Platoul Golan

  • 01 Iulie 2018 16:31
Israelul a intensificat prezența trupelor pe Platoul Golan

Israelul a desfășurat trupe suplimentare de-a lungul graniței cu Siria pe Platoul Golan, a anunțat armata israeliană în contextul în care reluarea luptelor în sudul Siriei a cauzat strămutarea a zeci de mii de oameni, relatează dpa, citată de Agerpres.

Trupele au fost desfășurate "în cadrul eforturilor armatei israeliene de a rămâne pregătite în fața evoluțiilor din Înălțimile Golan, în apropierea graniței cu Israelul'', a spus armata.


Armata israeliană a declarat că își va ''continua politica de non-intervenție în conflictul sirian, reacționând ferm la cazurile în care suveranitatea israeliană este afectată și civilii israelieni sunt amenințați".

Trupele siriene au lansat o ofensivă majoră împotriva rebelilor la Daraa, în sudul Siriei, în cursul săptămânii trecute, și aproximativ 50.000 oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Aproximativ 1.800 de familii siriene strămutate au fugit pe Înălțimile Golan, a declarat duminică un oficial al armatei israeliene.

Israelul susține că nu a luat parte la războiul civil din Siria, dar a bombardat ținte în mod repetat în această țară, transferuri obișnuite de arme către gruparea șiită libaneză proiraniană Hezbollah și obiective apropiate de Iran.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău