Israelul a aprobat în premieră licențe de export pentru vânzarea de sisteme anti-dronă către Ucraina

  • 16 Martie 16:14
Israelul a aprobat în premieră licențe de export pentru vânzarea de sisteme anti-dronă către Ucraina

Israelul a aprobat în premieră licențe de export în domeniul apărării pentru vânzarea de sisteme anti-dronă către Ucraina, pentru a contribui la protecția împotriva atacurilor rusești cu drone kamikaze iraniene, relatează site-ul de știri Walla, preluat de Times of Israel.

Citând oficiali israelieni și ucraineni sub protecția anonimatului, sursa afirmă că licențele au fost acordate companiilor Elbit și Rafael, o delegație ucraineană vizitând recent Israelul pentru o prezentare a sistemului, care poate doborî dronele prin interferența cu frecvențele acestora, scrie G4Media.

Încă nu a fost semnat niciun acord.

„Ceea ce avem nevoie cel mai mult în acest moment sunt sistemele de apărare împotriva rachetelor balistice. Există un decalaj pe care nu reușim să îl acoperim”, a declarat un oficial ucrainean pentru site-ul de știri, menționând rata de succes îmbunătățită a țării sale în ceea ce privește doborârea dronelor.

Oficialii israelieni citați de Walla au negat că mișcarea a marcat o schimbare de politică, menționând că sistemele sunt defensive și nu ar afecta soldații ruși.

Unul dintre oficiali a declarat că un motiv pentru furnizarea sistemelor a fost acela de a vedea cum se descurcă împotriva dronelor iraniene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
15
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău