Israelienii se pregătesc deja de a patra doză de vaccin anti-Covid: „Așa va fi viața noastră de acum înainte”

  • 05 Septembrie 2021 09:57
Israelienii se pregătesc deja de a patra doză de vaccin anti-Covid: „Așa va fi viața noastră de acum înainte”

Cu peste 2,5 milioane de oameni deja imunizați cu trei doze de vaccin anti-COVID-19, coordonatorul luptei cu pandemia din Israel, Salman Zarka, spune că trebuie să înceapă pregătirile pentru a oferi populației și a patra doză de vaccin, din cauza noilor variante contagioase, transmite DIGI24.

O altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei vaccinați, pentru a ține pasul cu variantele noi de coronavirus, a spus Zarka, șeful grupului special creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit sursei citate.

Chiar dacă două treimi din populația israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătății se așteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creștere a numărului de cazuri și a spitalizărilor, în lunile de toamnă.

„Așa va fi viața noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Oficialul din sănătate a declarat anterior că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populației „o dată pe an sau la cinci-șase luni”, potrivit RT, citat de Mediafax.

Israelul a fost printre primele țări care au oferit a treia doză de vaccin populației. Pașaportul verde COVID-19, eliberat cetățenilor vaccinați, care oferă acces în locuri precum restaurante și baruri, expiră la șase luni după ce unei persoane i se administrează a doua sau a treia doză, ceea ce a dus la speculații că ar putea exista mai multe doze viitoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău