Israel | Vot în parlament privind guvernul; final de mandat al premierului Netanyahu

  • 13 Iunie 2021 09:52
Israel | Vot în parlament privind guvernul; final de mandat al premierului Netanyahu

Israelul se pregătește duminică să deschidă o nouă pagină din istoria sa, cu un vot așteptat al Parlamentului (Knesset) pentru a aproba o ''coaliție a schimbării'', înainte de încheierea mandatului premierului Benjamin Netanyahu, cel mai îndelungat din istoria țării, relatează AFP.

Knesset-ul se reunește în sesiune specială de la ora locală 16:00, ora locală (13:00 GMT) pentru a le permite centristului și liderului opoziției Yair Lapid precum și liderului dreptei radicale Naftali Bennett să-și prezinte echipa, care va face obiectul unui vot în cursul serii.

Această coaliție eterogenă - reunind două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta și o formațiune arabă - a întrunit majoritatea necesară de 61 de deputați din cei 120 din Parlament.

Și, cu excepția unei schimbări de ultim moment, coaliția ar urma să obțină aprobarea oficialilor aleși, ceea ce va încheia mandatul lui Benjamin Netanyahu, care a fost șeful guvernului timp de 12 ani fără întrerupere.

Confruntat timp de un an cu un proces de corupție, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, a fost ținta unei noi manifestații de protest sâmbătă seara.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău