Israel | Un turn din Lego de 36 de metri, candidat la Cartea Recordurilor

  • 27 Decembrie 2017 17:13
Israel | Un turn din Lego de 36 de metri, candidat la Cartea Recordurilor

Primăria orașului israelian Tel Aviv a anunțat miercuri construcția unui turn din Lego cu o înălțime de 36 de metri în scopul înregistrării unui nou record mondial Guinness, informează Agerpres.

Turnul a fost construit folosind piese Lego strânse de la locuitorii orașului Tel Aviv timp de un an.

Campania pentru realizarea acestui turn și înscrierea lui în Cartea Recordurilor a fost inițiată cu mai bine de un an în urmă de profesorii micuțului Omer Sayag, un copil de opt ani decedat de cancer în 2014, care construia turnuri din Lego când era bolnav.

Construit dintr-o jumătate de milion de piese, turnul se va afla timp de patru zile în Piața Rabin, în fața impunătorului sediu al municipalității orașului.

Precedentul record în ceea ce privește cel mai mare turn din Lego a fost stabilit, potrivit catalogului Guinness, în 2015, când filiala italiană a fabricii Lego a construit un turn de 35,05 metri cu ocazia expoziției universale din Milano.

Pentru omologarea noului record, un dosar cu fotografii făcute cu ajutorul unei drone vor fi trimise către Guinness, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al municipalității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău