Israel: Tir de rachetă dinspre Fâșia Gaza

  • 22 Noiembrie 2020 09:53
Israel: Tir de rachetă dinspre Fâșia Gaza

O rachetă a fost lansată sâmbătă seara din Fâșia Gaza în sudul Israelului, a informat armata israeliană într-un comunicat, fără a oferi mai multe detalii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Anunțul armatei a venit la scurt timp după ce sirenele au sunat în orașul israelian Așkelon, din apropierea graniței cu teritoriul palestinian.

Serviciile de salvare au declarat că nu au fost informate cu privire la existența unor răniți, iar mass-media israeliene au raportat că racheta a aterizat într-o zonă nelocuită.

Pe 15 noiembrie, armata israeliană a lovit poziții ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza ca represalii pentru tirurile de rachete trase asupra Israelului. Tiruri care nu au fost revendicate, așa cum este cazul și celui de sâmbătă seara.

Hamas și statul evreu au purtat trei războaie din 2007, iar schimburi de foc au loc sporadic.

Fâșia Gaza, unde trăiesc aproximativ două milioane de palestinieni, se află sub blocada israeliană de mai bine de un deceniu.

La putere în enclava palestiniană din 2007, Hamas a intensificat în august lansarea de baloane incendiare și atacuri cu rachete asupra Israelului, care au răspuns cu atacuri aeriene asupra pozițiilor mișcării islamiste.

La începutul lunii septembrie, cele două părți au ajuns la un acord mediat de Qatar privind încetarea ostilităților și reluarea armistițiului fragil mediat de ONU și Egipt, în vigoare de aproximativ un an și jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău