Israel raportează peste 10.000 de cazuri noi, pentru prima dată după luna ianuarie

  • 26 August 2021 13:27

Israelul întâmpină dificultăți în eforturile depuse pentru a limita creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus și a raportat peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie, informează DPA, citat de AGERPRES.

Ministerul Sănătății din această țară a anunțat miercuri seară că 10.001 infectări au fost înregistrate în cursul zilei de marți. În Israel sunt internați 688 de pacienți cu forme grave de COVID-19 și au fost raportate 25 de decese noi asociate acestei maladii.

De la începutul pandemiei, puțin peste 1 milion de persoane din această țară cu o populație de 9,4 milioane de locuitori au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare a început în Israel în decembrie 2020. Aproape 59% din totalul populației israeliene a fost vaccinată cu schemă completă și aproape 19% dintre rezidenți au primit cea de-a treia doză de vaccin.

Israelul folosește aproape în exclusivitate vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianța Pfizer-BioNTech.

La sfârșitul lunii iulie, Israelul a devenit prima țară din lume care a început să distribuie cea de-a treia doză de vaccin, pentru a stimula reacția imunitară bazată pe sinteza de anticorpi. Și alte țări au adoptat ulterior această strategie.

Măsura a fost implementată după ce datele obținute de Ministerul Sănătății au arătat o scădere abruptă a eficacității vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infectărilor, deși serul menționat continuă să ofere o protecție puternică împotriva formelor severe de COVID-19. Totodată, varianta Delta a noului coronavirus, mult mai agresivă, se răspândește de mai multe săptămâni în întreaga țară, contribuind la creșterea bilanțului infectărilor la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău