Israel: Prima zi fără niciun deces de Covid, după 10 luni

  • 24 Aprilie 2021 11:52
Israel: Prima zi fără niciun deces de Covid, după 10 luni

Pentru prima dată, dup 10 luni, nu au fost raportate decese de COVID-19 zilnice în Israel, conform ultimelor cifre ale Ministerului Sănătății din această țară. În datele publicate vineri, numărul total al morților de la debutul pandemiei a rămas neschimbat față de ziua precedentă, respectiv 6.346 de decese, transmite g4media.ro.

Precedenta zi în care nu au existat noi decese a fost 29 iunie 2020, iar Ministerul Sănătății a declarat că din cele 35.027 de teste efectuate joi, au fost înregistrate 129 de noi cazuri, o rată de test pozitivă de 0,4 la sută, preczează sursa citată

În Israel s-au înregistrat 837.870 de infecții cu Coronavirus de la debutul pandemiei.

Numărul infecțiilor active a scăzut la 1.897, cu 160 de pacienți aflați în stare gravă, inclusiv 97 pe ventilatoare.

Israelul a înregistrat o scădere accentuată a mortalității zilnice și a ratelor de infecție, de când pandemia a atins apogeul la sfârșitul lunii ianuarie, pe măsura avansului rapid al campaniei de vaccinare.

Joi, Israelul a depășit pragul de peste cinci milioane de oameni care au primit ambele vaccinuri, la o populație de aproape nouă milioane, adică 54% din total și peste 80% din persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Programul de inoculare, în care Israelul este lider mondial pe număr de doze raportat la populație, se bazează pe vaccinul american Pfizer-BioNtech.

Israelul se pregătește să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, de îndată ce Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite aprobă utilizarea vaccinului pentru copiii din această categorie de vârstă.

Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levi, a declarat că, odată ce această grupă de vârstă va fi fost vaccinată, țara va atinge imunitatea de masă și nu va fi nevoie să inoculeze copii mai mici.

Totodată, Ministerul Sănătății a emis un avertisment de călătorie pentru șapte țări lovite de un val de infecție cu Coronavirus, invocând îngrijorări cu privire la noile tulpini de Coronavirus care ar putea fi mai rezistente la vaccinuri.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău