Israel | Premierul Netanyahu numește un interimar la Externe, unul dintre cele patru ministere pe care le conduce

  • 17 Februarie 2019 13:21
Israel | Premierul Netanyahu numește un interimar la Externe, unul dintre cele patru ministere pe care le conduce

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a renunțat la portofoliul de ministru de externe pentru prima dată de când a preluat șefia guvernului în urmă cu aproape patru ani și l-a numit duminică ministru de externe interimar pe deținătorul portofoliului de la transporturi, Israel Katz, relatează dpa.

Netanyahu a fost criticat pentru faptul că păstrează roluri ministeriale majore pentru el însuși, iar aceste critici s-au accentuat după ce și-a asumat și portofoliul de ministru al apărării după ce Avigdor Liberman a demisionat din acest post în noiembrie.

În plus, Netanyahu deține și portofoliul de ministru al sănătății.

Decizia sa de a renunța la portofoliul de afaceri externe intervine după ce Mișcarea pentru calitatea guvernării a făcut petiție la Înalta curte de justiție privind numărul de portofolii pe care le deține, relatează media israeliene.

Un consilier al lui Katz, în vârstă de 63 de ani, și care deține și rolul de ministru al informațiilor, a confirmat numirea. Katz, un parlamentar din partidul de dreapta al lui Netanyahu Likud, a obținut locul trei pe lista partidului în recentele alegeri primare.

Israelul va organiza alegeri generale anticipate pe 9 aprilie, reamintește dpa. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău