Israel: Peste 100 de răniți în urma unor ciocniri violente în cursul nopții la Ierusalim între polițiști și palestinieni

  • 23 Aprilie 2021 11:40
Israel: Peste 100 de răniți în urma unor ciocniri violente în cursul nopții la Ierusalim între polițiști și palestinieni

Confruntări între forțe ale poliției israeliene și manifestanți palestinieni s-au soldat cu peste 100 de răniți în cursul nopții de joi spre vineri la Ierusalim, informează AFP, citând surse medicale și polițienești, potrivit Agerpres.

Semiluna Roșie palestiniană a comunicat despre cel puțin 105 răniți, între care 20 spitalizați.

În același timp, poliția israeliană a raportat că cel puțin 20 de agenți ai săi au fost răniți, indicând că au fost reținute 44 de persoane în urma acestor ciocniri nocturne, considerate cele mai violente din ultimii ani în Orașul Sfânt.

Ciocnirile au izbucnit în timp ce poliția israeliană a fost mobilizată pentru a asigura securitatea la un marș organizat de mișcarea evreiască de extrema dreaptă Lahava, un grup ostil fățiș palestinienilor, la intrarea în Orașul vechi al Ierusalimului.

Forțele de ordine au desfășurat sute de polițiști și agenți călare în apropiere de Poarta Damasc și în cartierele adiacente pentru a proteja – potrivit acestora – „libertatea de exprimare” și „dreptul de a manifesta”.

Dar această manifestație a grupării Lahava – ai cărei unii membri au scandat „Moarte arabilor!”, potrivit unor martori – a fost percepută drept un gest provocator și a condus la confruntări cu palestinienii care reveneau de la rugăciunea de noapte a Ramadanului de pe Esplanada Moscheilor.

Tinerii palestinieni au organizat o contramanifestație pentru a se opune marșului respectiv și incidente au izbucnit la intrarea în Orașul vechi, situat în partea de est a Ierusalimului anexat de statul israelian, și au continuat până noaptea târziu.

Incidente au izbucnit încă de miercuri la Ierusalim. Înregistrări video difuzate pe rețele de socializare și în media locale arătau angajați arabi de la buticurile din centrul orașului Ierusalim și jurnaliști agresați violent de tineri evrei care scandau „Moarte arabilor!”.

Ca răspuns, 70 de persoane – evrei și arabi – au fost arestate miercuri și joi, iar în cazul a 64 dintre acestea a fost prelungit termenul de arest preventiv, potrivit poliției israeliene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău