Israel | Pașaportul Verde anti-COVID-19 intră din nou în vigoare, pe fondul creșterii numărului de infecții

  • 29 Iulie 2021 14:37
Israel | Pașaportul Verde anti-COVID-19 intră din nou în vigoare, pe fondul creșterii numărului de infecții

Așa-numitul Pașaport Verde anti-COVID-19 a intrat din nou în vigoare joi în Israel, pe fondul creșterii numărului de infecții cu coronavirus, informează DPA.

La adunări de peste 100 de persoane, participanții cu vârsta mai mare de 12 ani trebuie să prezinte fie un certificat care să ateste că au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau au trecut prin boală, fie un test de coronavirus cu rezultat negativ.

Acest lucru se aplică evenimentelor sportive și culturale, precum și sălilor de sport, restaurantelor, sălilor de conferințe și caselor de rugăciune, printre altele.

Pașaportul Verde, care a adus ușurare pentru cei vaccinați și cei care s-au recuperat, a fost introdus în Israel în februarie. Cu toate acestea, după o scădere semnificativă a numărului de infecții, majoritatea restricțiilor au fost ridicate din nou.

O echipă de experți a recomandat o a treia vaccinare de rapel pentru adulți, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, există dezacorduri cu privire la grupa de vârstă ce ar trebui vaccinată: fie cei peste 60 de ani, fie peste 70 de ani.

În zilele următoare, ministerul va lua o decizie finală cu privire la o a treia vaccinare și grupa de vârstă corespunzătoare, potrivit comunicatului.

Această măsură se bazează pe cifrele ministerului potrivit cărora eficacitatea vaccinării BioNTech/Pfizer în Israel a scăzut brusc de la începutul lunii iunie.

Potrivit ministerului, vaccinarea previne doar 39% din infecțiile cu coronavirus și 91% dintre îmbolnăvirile grave.

În același timp, varianta Delta mai contagioasă se răspândește în țară, a declarat ministerul.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău