Israel | Netanyahu susține că noul scrutin legislativ din țara sa nu va afecta proiectele comune cu SUA

  • 30 Mai 2019 17:39
Israel | Netanyahu susține că noul scrutin legislativ din țara sa nu va afecta proiectele comune cu SUA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că situația politică a țării nu va afecta proiectele comune SUA-Israel, după ce s-a întâlnit joi la reședința sa din Ierusalim cu oficialii americani Jared Kushner și Jason Greenblatt, relatează dpa,preluat de Agerpres.

În pofida votului de miercuri noapte pentru dizolvarea parlamentului și în contextul speculațiilor că acest lucru ar putea afecta punerea în practică a planului de pace american pentru Orientul Mijlociu, oficialii israelieni și americani au transmis mesajul că lucrurile se desfășoară ca de obicei.

Netanyahu a spus că au discutat despre "eforturile comune pentru prosperitate, securitate și pace și sunt extraordinar de încurajat de tot ce aud despre cum președintele (Donald Trump) lucrează să aducă aliații împreună în această regiune".

"Chiar dacă am avut un mic eveniment aseară, acest lucru nu ne va opri", a spus Netanyahu despre votul pentru dizolvarea parlamentului. Israelienii ar urma să se întoarcă la urne în septembrie, pentru a doua oară în acest an.

"Am avut o întâlnire foarte productivă", a adăugat Netanyahu.

Jared Kushner, care a fost însărcinat de socrul său Donald Trump să găsească o cale pentru a avansa procesul de pace din Orientul Mijlociu, efectuează o vizită în regiune înainte de "atelierul economic" care se va desfășura în capitala Bahreinului, Manama, în a doua jumătate a lunii iunie.

Conferința își propune să încurajeze investițiile în teritoriile palestiniene, în cadrul planului de pace american.

Reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a participat și el la reuniune.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău