Israel - Ministerul Sănătății reintroduce obligativitatea purtării măștilor de față la unele unități de învățământ

  • 20 Iunie 2021 11:37
Israel - Ministerul Sănătății reintroduce obligativitatea purtării măștilor de față la unele unități de învățământ

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat duminică reinstituirea măsurii privind obligativitatea purtării măștii de protecție pentru studenți și cadre didactice în unele școli, în urma unor focare de coronavirus izbucnite în două orașe, scrie Rador.

Ministerul a transmis sâmbătă târziu că cel puțin 45 de cazuri noi au fost depistate în orașul Binyamina din nordul țării, focar care ar fi izbucnit de la o familie revenită recent din străinătate. Cel puțin nouă elevi prezintă, deja, simptome moderate de infecție cu coronavirus. Locuitorii din Binyamina au fost îndemnați să se testeze pentru a preveni răspândirea virusului.

După apariția unui focar în orașul Modi'in, la sfârșitul săptămânii trecute, tot la o școală locală, primarul Haim Bibas a precizat că unele familii au încălcat regulile de carantină privind coronavirusul, impuse lor la sosirea din străinătate. Vineri, pasagerii care soseau pe Aeroportul Internațional Ben Gurion au plecat fără a fi testați, deși legea prevede testarea tuturor celor care revin recent din străinătate.

De vină ar fi cozile lungi de așteptare, pe fondul numărului mare de curse aeriene sosite în același timp, ceea ce a stârnit îngrijorarea unor pasageri care se temeau că nu vor putea ajunge acasă înainte de Sabat. Potrivit Ministerului Sănătății, doar unele persoanele care au sosit din țări cu rate scăzute de infecție au fost exceptate de la efectuarea testului și, în plus, cozile lungi de așteptare pentru testare au fost, de asemenea, o sursă de îngrijorare din cauza supraaglomerării.

Oficialii israelieni au adăugat că numărul personalul de la centrele de testare de pe aeroport va fi sporit pentru a preveni apariția unor astfel de întârzieri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău